De Lindenberg

De Lindenberg
De Lindenberg Nijmeegs huis voor de kunsten, maakt kunst en cultuur toegankelijk voor amateurs, cursisten en publiek. Dat gebeurt tijdens cursussen in kunst, cultuureducatie op school, tijdens de professionele- en amateurvoorstellingen en in ons Lindenberg Café.

Cultuureducatie op scholen
De Lindenberg verzorgt cultuureducatie en activiteiten op basisscholen en het voortgezet onderwijs. Verschillende kunstdisciplines komen aan bod: zo zijn er lessen in beeldende kunst, muziek, theater en dans.

Cursussen in kunst
De Lindenberg biedt jaarlijks meer dan 500 cursussen in beeldende kunst, dans, muziek, schrijven en theater. Onze cursussen zijn er voor alle leeftijden en alle niveaus.

Lindenberg Theater
In ons Lindenberg Theater kun je genieten van een groot aanbod professionele- en amateurvoorstellingen op maar liefst vier verschillende podia.

Lindenberg Café
In het Lindenberg Café proef je kunst en cultuur. Kunstenaars, theatermakers, cursisten, en publiek ontmoeten elkaar in dit gezellige theatercafé, voor een kop koffie, een biertje of een heerlijke lunch of dagschotel.

Sociaal ondernemerschap
Vanaf november 2019 zijn er twee werknemers van DROOM! in dienst bij de Lindenberg. Directeur bestuurder Teddy Vrijmoet legt graag uit waarom zij deze samenwerking zo waardevol vindt voor de Lindenberg: “Voor ieders expertise is een plek. Dat is wat wij als Lindenberg ook voor het werkveld van cultuureducatie belangrijk vinden. Wij werken graag mee om voor iedereen die juiste werkplek te vinden, en dat komt voor ons nu binnen bereik met de coaching van DROOM!.”